انواع سیم کشی ساختمان در شهر پرند

الف - سیم کشی روکار

به طور کلی دو نوع سیم کشی تا به امروز به صورت اساندارد وجود دارد نوع اول آن سیم کشی روکار می باشد وهمان‌طور که از نام و نشان این روش از انواع  سیم کشی بر می‌آید، سیم‌ها روی سطح دیوار قرار می‌گیرند. گاهی نیز برای حفظ زیبایی از داکت‌های مخصوص برای پوشاندن سیم‌ها استفاده می‌کنند. اجرای سیم کشی به صورت روکار بیشتر در ساختمان‌های قدیمی و به منظور صرفه جویی در هزینه‌هایی که سیم کشی توکار می‌تواند در پی داشته باشد و همچنین در ساختمان‌های اداری و صنعتی بسیار دیده می‌شود.

انواع سیم کشی ساختمان در شهر پرند

ب - سیم کشی توکار

در نقطه مقابل سیم کشی روکار، نوع توکار از سیم کشی قرار دارد. در این روش تمامی سیم کشی‌ها داخل دیوار و درون مجراهایی مخصوص قرار داده می‌شوند. اجرای این روش از سیم کشی برای هر نوع ساختمان و سازه‌ای با هر کاربری که داشته باشد مناسب خواهد بود. در سیم کشی توکار هم می‌توان از سیم‌های بسیار مقاوم چندلایه به طور مستقیم زیر گچ و سیمان استفاده کرد و هم می‌توان از سیم‌های معمولی استفاده کرد و آن‌ها را داخل لوله‌های مخصوصی قرار داد.

انواع سیم کشی ساختمان در شهر پرند

مزایای بالقوه‌ای که سیم کشی توکار در پی دارد باعث شده است که اکثریت ساختمان‌های مسکونی به این روش از سیم کشی روی بیاورند. به طور کلی به منظور اجرای سیم کشی توکار از سه روش رایج که به شرح زیر هستند استفاده می‌کنند.

انواع سیم کشی ساختمان در شهر پرند

سیم کشی توکار به روش جعبه تقسیم

در روش جعبه تقسیم از انواع سیم کشی ساختمان ابتدا سیم‌ها را از قسمت بالای دیوار و از داخل مجرای مخصوصی به صورت افقی عبور می‌دهند. در نقاط مشخص مانند بالای کلید یا پریز و به فاصله‌ تقریباً 30 سانتی‌متر از سقف، جعبه تقسیم نصب می‌شود و انشعابات مورد نیاز در داخل آن انجام می‌گیرد. این روش از سیم کشی توکار در گذشته بیشتر استفاده می‌شده است، ولی امروزه به دلیل اینکه تجهیزات سیم کشی توسعه یافته و عیب یابی و مسائل دیگر مطرح است کمتر استفاده می‌شود.

انواع سیم کشی ساختمان در شهر پرند

سیم کشی توکار با استفاده از جعبه کلید و پریز

استفاده از جعبه‌های کلید و پریز روش رایج دیگری برای اجرای سیم کشی توکار است. در این روش در واقع فضایی متناسب با اندازه کلید و پریز با دارا بودن محل مناسب برای جایگیری سیم‌ها در نظر گرفته می‌شود. اجرا و تعمیر سیم کشی‌های صورت گرفته به این روش ساده‌تر است. در نظر گرفتن این محفظه درون دیوار، به زیبایی فضا نیز آسیبی وارد نخواهد شد. از طرفی هم با باز کردن پیچ‌ها و در آوردن بخش بیرونی کلید و پریز به راحتی می‌توان به سیم‌ها دسترسی داشت. البته این که قوطی کلید در چه عمقی از دیوار نصب شود، از قبل تعیین شده و برق‌کار باید بر اساس استاندارد‌های مشخص شده در زمینه برق کشی ساختمان این کار را انجام دهد.

انواع سیم کشی ساختمان در شهر پرند

سیم کشی توکار با استفاده از جعبه فیوز

استفاده از جعبه فیوز نیز در سیم کشی توکار بسیار استفاده می‌شود. در این روش با توجه به این که بخش‌های مختلف ساختمان به میزان متفاوتی از الکتریسیته نیاز دارند، چگونگی توزیع برق را به شیوه بهتری کنترل کرد. به این منظور ابتدا سیم کشی را به داخل جعبه فیوز هدایت می‌کنند و سپس از آن‌ها به ترتیب مشخص شده و بسته به نیاز نسبت به توزیع سیم کشی‌ها اقدام می‌کنند. از مهم‌ترین مزایای این روش از سیم کشی توکار می‌توان به بررسی و یافتن ایرادات احتمالی به ساده‌ترین شکل ممکن اشاره کرد. از طرفی هم نباید فراموش کرد روش اجرای این نوع از سیم کشی توکار تا حدودی نسبت به دو روش قبلی پرهزینه‌تر خواهد بود.

انواع سیم کشی ساختمان در شهر پرند